Qarfa

woensdag 15 februari 2017

Carnaval

Carnaval is in aantocht, maar Aalst is natuurlijk niet de enige stad die kan bogen op een lange carnavaleske geschiedenis!  Het feest van de muziek en de maskers is al even levendig in steden als Rio, New Orleans en Venetië.  Wij mochten er ook al eens van proeven op Kaapverdië en daarom deel ik graag dit ultieme Creoolse feestgerecht met jullie:

Mardi Gras beignets

250 g bloem
2 eieren
150 g suiker
limoenzeste
vanille-extract of wat zaadjes
¼ el kaneel
snuifje nootmuskaat
2 el boter
60 ml rum
zonnebloemolie


  • Meng bloem, eidooiers, suiker en een half kopje water.
  • Voeg vanille, limoen, kaneel, nootmuskaat, gesmolten boter en rum toe.
  • Klop de eiwitten stijf eventueel met wat zout.  Meng voorzichtig door het rummengsel.
  • Verhit de olie en laat met een lepel beignets in de olie vallen.  Bak goudbruin en bestrooi met bloemsuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten