Qarfa

zaterdag 15 maart 2014

Slavische keuken

Zoals steeds doe ik heel wat research voor een kookworkshop en voor de kookworkshop rond de Slavische keuken was dat niet anders.  Net zoals in Scandinavië houden Polen, Tsjechen, Hongaren en co veel van paddestoelen.  Een duur goedje in de winkel, maar als alles voor handen is in de rijkdom van je eigen bossen hoeft dat natuurlijk niet zo te zijn.  Het is een leuke weekendactiviteit om in de herfst door de bossen te gaan zwerven en op zoek te gaan naar edele soorten als eekhoorntjesbrood, girolles, trompettes de mort,… of morieljes in de lente.  Doorheen de eeuwen heeft menigeen al het leven gelaten bij de verkeerde keuze, de giftige soorten, maar dat kan de pret niet bederven!  In Polen kan je op sommige plaatsen paddestoelen kopen naast de snelweg.  Niets zo lekker als vers geplukte paddestoelen die nog geuren naar het bos!

In de workshop maakten we een Tsjechisch gerecht: een strudel gevuld met bospaddestoelen met een saus van verse kruiden en zure room…