Hier volgt een basisrecept en heel wat mogelijkheden tot variatie:
300
g kikkererwten uit blik
1
dl tahina
3
t look
Sap
van 1 citroen
5
el olijfolie
1
kl komijn
½
kl zout
Ev.
Peterselie en cayennepeper
-
Meng alle ingrediënten in de blender tot een gladde massa.
-
Garneer met wat peterselie en cayennepeper.
Variaties
- Italiano: mix met een geroosterde paprika en meng er pizza- of spaghettikruiden onder
- British mode: kook 100 g erwten. Mix 50 g mee met de humus, meng de resterende helft eronder
- Greek style: meng blokjes komkommer onder humus, Griekse yoghurt en dille
- New Orleans: neem 50 g groene olijven, 2 el kappers, een geroosterde rode paprika, wat olijfolie en rode-wijnazijn. Hak grof en serveer met hummus!
- Dukkah: mix 50 g pistachenoten met 1 el sesamzaad, ½ tl chili, zeezout. Strooi over de humus!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten