Rood
voedsel: verwarmt en stimuleert
Bessen,
appels, kidneybonen, vlees, tomaten en radijs.
Als
u te veel rood voedsel eet kan deze boosheid, irritatie en
hyperactiviteit veroorzaken. Rode voeding bevat lycopeen, een
natuurlijke antioxidant. Best niet te lang koken.
Lichaam:
nieren, blaas en spieren
Oranje
voedsel: versterkt, kalmeert en is eetlustbevorderend
Mango,
wortel, perzik, eigeel, pompoen, papaja en paprika.
Het
eten van oranje voedsel helpt tegen luchtvervuiling en de gevaarlijke
ultraviolette stralen van de zon. Caroteen is een voorloper van
vitamine A.
Lichaam:
benen, maag en bloedsomloop, zicht, huid, botten, immuunsysteem
Geel
voedsel: harmoniserend, laxerend en reinigend.
Gele
linzen, bonen, granen, bananen, ananas, maïs en citroenen.
Geel
voedsel eten werkt kalmerend en stimuleert het geluk en welzijn.
Lichaam:
maag,
lever en zenuwstelsel.
Groen
voedsel: kalmerend en rustgevend
Witte
druiven, okra, koriander, erwten, bonen, komkommer, mungbonen en
melkproducten.
Melk
bevat de groene energie van zijn natuurlijke bron en dat is het gras.
Chlorofyl
geeft planten hun groene kleuren de mogelijkheid om zonlicht om te
zetten in energie. Naast antioxidanten bevat al dat groen veel
mineralen, vitaminen en vezels.
Lichaam:
oren,
armen, spijsvertering en het hart.
Blauw
voedsel: antiseptisch, slaapverwekkend en kalmerend.
Rozijnen,
bramen, bosbessen, pruimen.
Blauw
voedsel bevordert de slaap en zorgt voor ontspannen nachtrust zonder
nachtmerries.
Lichaam:
mond, keel en de luchtwegen.
Wit
voedsel
ui,
look, prei, pastinaak, bloemkool, schorseneren, asperges
De
familie van de ui bevat een goede dosis vitamine C, vezels en ook
allicine, een natuurlijke stof die voor de typische geur zorgt, maar
ook antimicrobieel zou werken en op die wijze mogelijk een
beschermende rol speelt voor ons lichaam.
Bruin
voedsel
Champignons,
noten, gedroogde vruchten
Noten
en gedroogd fruit zijn energiebommetjes. Ze bevatten plantaardige
eiwitten en gezonde vetten. Gedroogd fruit biedt een gezonde dosis
vezels en natuurlijke energie door de fruitsuikers.
Paars
voedsel: zet aan tot creativiteit en is antibacterieel.
Aubergine,
bieten, uien, kool en druiven.
Het
eten van paars voedsel is zeer sterk kalmerend want paars is verweven
met rood en blauw wat het echt voedzaam maakt.
Lichaam:
hoofdhuid,
haar en hypofyse.
En we geven je natuurlijk ook graag een kleurrijk winterreceptje mee:
Pompoen-spinaziecurry
3
macadamia
1
el pinda's
2
rode uien
2
t look
3
tl sambal oelek
¼
tl kurkuma
1
tl gember
1
ui
1
pompoen
350
g spinazie
2,5
dl groentebouillon
4
dl kokosmelk
¼
tl suiker
- Mix de eerste reeks ingrediënten tot een currypasta.
- Snipper de ui. Snij de pompoen in blokjes.
- Bak eerst de currypasta in een hete wok. Voeg de ui toe en roerbak mee.
- Voeg de bouillon toe en de pompoen. Kook gaar.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat nog even gaar sudderen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten