Qarfa

zondag 17 januari 2016

Risotto

Winter vraagt om lekkere gerechten die je vanbinnen helemaal opwarmen.  Heerlijke stoofpotten die lang op het vuur staan en de smaak van de groenten of marinade helemaal opnemen, maar dat neemt natuurlijk tijd in beslag.  Een lekker gerecht met oneindig veel mogelijkheden tot variatie is risotto.  Het is snel klaar (20 minuutjes werk) en je kan er ook tal van overschotten in verwerken.

Risotto is een van de weinige rijstgerechten ter wereld dat niet als bijgerecht wordt opgediend, maar geheel zelfstandig op de tafel staat. Er zijn voor risotto 3 basiselementen die als ze van de hoogste kwaliteit zijn een prachtig geerecht maken. Ten eerste, de rijst: gebruik altijd Italiaanse risottorijst (arborio). Ten tweede, combineer bouillon met wijn. Ten derde, kies voor een groente met veel smaak.
Het gehoor is een van de nuttigste zintuigen bij het maken van risotto. De rijst praat met u. Als hij wordt toegevoegd, moet hij even meebakken en zodra u een krakerig geluid hoort, weet u dat het tijd is om de eerste soepopscheplepel buillon toe te voegen. Zodra die is opgenomen kunt u aan het zacht gefluit van de rijst horen dat hij klaar is voor weer een schep...Preirisotto met kastanje

boter
3 preien
1 l groentebouillon
250 g rijst voor risotto
1,5 dl witte wijn
200 g kastanjes
tijm

  • Smelt wat boter en stoof het wit van de prei tot ze zacht zijn.
  • Doe de rijst bij de prei en bak even mee tot de rijst glanst.
  • Voeg de wijn toe en de tijm en laat verkoken. Roer af en toe zodat de rijst niet aanbakt.
  • Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe. Kook de rijst in 20 minuten gaar.
  • Kruid af en voeg nog een klontje boter en naar smaak wat parmezaanse kaas toe.
  • Serveer met de verkruimelde kastanjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten