Qarfa

vrijdag 19 februari 2016

Belgisch bitter

De Belg heeft een rare fascinatie voor bitters: wij houden van bier, chocolade en witloof!  Dagen zonder Vlees daagt dit jaar ook uit om lokaal en seizoensgebonden te eten en dus gingen we aan de slag met die lekkere bittere smaken uit de Belgische keuken.  Hier alvast wat inspiratie:

Kerriewitloof

1 zak witlof
1 rode paprika
2 tl dragon
groentebouillon
maïzena
1 theelepel kerriepoeder


125 g cashewnoten


Witlof schoonmaken en bittere einden verwijderen. In pan met gezouten water ca. 7 min. koken. Uit water scheppen en laten uitlekken. Kookvocht bewaren. Intussen paprika wassen en in kleine blokjes snijden. 250 ml van witlofkookvocht in steelpan met paprikablokjes, dragon, groentebouillon en maizena tot sausje mengen, even aan de kook brengen tot het bindt. Kerriepoeder, peper en zout naar smaak toevoegen. Noten roosteren. Witlof over 4 borden verdelen, groentesaus erover gieten.