Salade
van grove couscous met pastinaak, paprika en chermoula
500
g pastinaak
3
ontpitte en in repen gesneden geroosterde paprika
3
el olie
2
el honing
150
g couscous
Chermoula:
2
bosjes verse koriander
1
t knoflook
¼
tl gemalen koriander
¼
tl gemalen komijn
1
dl olijfolie
Sap
van ¼ citroen
200
g Griekse yoghurt
peper en zout
wat
verse koriander als afwerking
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pastinaken in de lengte in twee of vier. Leg ze met de paprika's in een ovenschaal.
- Besprenkel met de helft van de olie en honing. Bestrooi met zout en peper en laat 35 minuten garen in de oven.
- Bak de couscous even aan in de rest van de olijfolie. Schenk 2 dl kokend water bij de couscous en laat intrekken.
- Meng de gebakken groenten onder de couscous. Voeg de helft van de chermoula toe.
- Meng de andere helft va de chermoula onder de yoghurt.
- Serveer de couscous met de yoghurt en nog wat extra koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten