We geven je graag deze winterse tajine mee om thuis te proberen:
Tajine van dadels, vijgen en
kaneel
6
wortels
3
rode puntpaprika's
450
g bataten
450
g butternutpompoen
350
g aardpeer
1
rode ui
18
ontpitte dadels
18
gedroogde vijgen
boter
1
tl witte peper
1
tl gemberpoeder
1
tl kaneel
½
tl kurkuma
snuf
saffraan
1
tl honing
5
dl warm water
zout
90
g amandelen
2
el sesamzaadjes
- Schil de groenten en snij in grove stukken.
- Leg ze in lagen op de bodem van de tajine met de dadels en vijgen bovenop. Leg bovenop klontjes boter.
- Meng de specerijen en de honing en roer onder het warme water. Overgiet de groenten met deze mix.
- Zet het deksel op de tajine en laat langzaam garen.
- Rooster de amandelen en sesamzaadjes goudbruin. Garneer het gerecht met de noten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten